Hytönen Racing   Hytönen Racing website in English Hytönen Racing kotisivut Suomeksi
 
Logo
Tuoreimmat ralliuutiseni
Hytönen Racing Teamin jäsenistö
Kilpailukalustomme
Kilpailukausi, tulokset ja raportit
Historic ralliautoilua
Kuvia kilpailutoiminnastamme
Videoita kilpailutoiminnastamme
Rallihistoriamme
Yhteistyökumppanit vauhdissa mukana
Rallisimulaattoripalvelut
Ota yhteyttä ja kannusta
NaviBottom
Koe aito rallielämys rallisimulaattorissamme
 
TableTop
  Olemme myös innokkaita Historic -harrastajia  
     
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Autourheilun sääntökirja 2008, Historic-autojen määräykset 1.1: Historic-kilpailemisen tarkoituksena ei ole pelkästään voittopokaalien kerääminen, vaan erityisesti autoille ja niiden historialle omistautuminen. Historic-autourheilun päämäärä on auton historian aktiivinen kunnioittaminen."

Hytönen Racing on harrastunut Historic -ralliautoilua vuodesta 1995 lähtien, jolloin tiimin ykköskuuman Kari Hytösen veli Timo Hytönen kilpailu ykkösryhmän Isuzu Belletillä Isuzu Oweners Clubin pitkäaikaisen puheenjohtajan Antti Pellonpään toimiessa auton konttoristina. Kaudeksi 2006 Hytösen ralliverstaassa rakentui Isuzu Bellet GT, jolla Timo taituroi kansallisten kilpailujen lisäksi legendaarisessa Thousand Lakes Historic rallissa.

Vuonna 1997 pelkääjän paikalle istahti isoveli Kari ja edessä häämötti täysi kansallinen Historic rallisarja. Kauden kruunasi vuoden loppupuolella Iso-Britaniassa kaasuteltu RAC historic ralli. Kansainvälinen rallikokemus oli niin hieno, että kaudella 1998 Timo ja Kari ajoivat jälleen kansallisen sarjan kilpailujen lisäksi ulkomailla. Tällä kertaa suuntana oli Tsekki ja siellä ajettu Historicin EM-kilpailu.

Kaudella 1999 tiimi laajensi kilpailuohjelmaansa ajaen kansallisten historic -kilpailujen sekä EM-historicin lisäksi Suomen MM-rallissa A-ryhmän Mercedez Benz 190e:llä.

Vuosituhat vaihtui tutussa merkeissä tiimin tahkotessa niin kansallisia kilpailuja kuin Tsekin ja San Remon EM-historiikkikilpailuja. Kaudella 2002 kilpailutahti harventui, sillä niin Timolla kuin Karilla edessä oli uudet haasteet. Tiimin uljas ralliratsu Isuzu Bellet GTR jäi ansaitulle rallieläkkeelle Timon ottaessa uuden haasteen Ford Escort RS 2000 historic -ralliautosta ja Karin siirtyessä ajamaan Trophy -luokan Volkswagen Pololla.

Kaudet 2003 Timo ajoi hienoin tuloksin niin kansallisia kuin kansainvälisiä kilpailuja karttureidensa Ismo Pietiläisen sekä vaimonsa Minna Tuomisen kanssa. Kauden 2004 Lahden EM-historiikkikilpailun päätteeksi Rahkosen Mika halusi Timon hienon Fordin omistuksiinsa ja näin Hytönen Racingin Historic ralliharrastus jäi tauolle. Vuoden 2003 loppuun mennessä Hytönen Racing oli saavuttanut seitsemän (7) luokkavoittoa EM-Historic rallista sekä lukuisia luokka- ja myös yleiskilpailuvoittoja kotimaan Historic sprinteistä ja ralleista.

Tavoitteena yksi mieleenpainuva kilpailu ulkomailla

Kaudella 2008 Hytönen Racing on elänyt hiljaiseloa. Siviilielämän kiireet uuden perheenjäsenen sekä työmaan kanssa ovat pitäneet niin Karin kuin Timon poissa rallipoluilta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö tiimin Jyväskylän moottoriurheilupyhätössä olisi käynyt kuhina - Isuzu Bellet GTR on heräämässä henkiin - ainakin yhden mieleenpainuvan kansainvälisen kilpailun ajaksi.

- Tauko rallimaailmasta on tehnyt tehtävänsä ja Timon paluu rallipoluille on enää vain ajan kysymys. Kansainväliset kilpailut ovat aina olleet yksi ralliharrastuksemme kohokohdista ja siksipä haluaisimme vielä kerran ajaa ulkomailla jonkin yhden kilpailun. Timo on pitkän ralliharrastuksensa aikana ajanut Isuzulla noin satakunta rallia hyvällä menestyksellä, joten polte baanoille on kova.

Useiden autoprojektien vuoksi paluu Historic-kilpailuihin on edelleen antanut odottaa sopivaa ajankohtaa, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Isuzu on täysin valmiina uuteen seikkailuun :)

Kuvia Isuzu Bellet GTR

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Kuvia muista projekteistamme

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS


Katso galleriastamme lisää kuvia Historic harrastuksemme parista!
 
Hytönen Racingin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi